Vacatures en vrijwillige Mentoren en /of Regio-ondersteuners

Vacature regio-coordinator de Bevelanden en Schouwen-Duiveland 

Klik op de link voor en uitgbreide functiebeschrijving.

Kijk jij uit naar eenzinvolle, verantwoordelijke job bij een kleine organisatiein bewegingen ben je wel in voor een beetje pionieren?

Vacature vrijwillig mentor

Op diverse plaatsen in Zeeland zoekt Mentorschap Zeeland mentoren. Als mentor waakt u over de persoonlijke belangen van iemand die daartoe (tijdelijk) niet meer in staat is. Bijvoorbeeld mensen met een handicap, functiebeperking, chronische ziekte of psychiatrische problematiek of ouderen.

Een mentor zorgt dat haar/zijn cliënt de juiste zorg, verpleging, behandeling of begeleiding krijgt. Zo is de mentor bijvoorbeeld aanwezig bij besprekingen met de hulpverlener of de zorgaanbieder.

Als er geen familie is die de zorg voor hen draagt dan stelt de rechtbank een mentor aan.

Wilt u meer weten over mentorschap dan maken wij graag een afspraak met u. In een kennismakingsgesprek kunnen wij u alles vertellen over het mentorschap.

Als u besluit om mentor te worden, krijgt u een introductiecursus en proberen we een goede koppeling te maken tussen u als aspirant mentor en een cliënt die op zoek is naar een mentor. U kunt het formulier op deze website invullen of u kunt contact opnemen met de regio-coördinator van uw regio.

Voor Zeeuws-Vlaanderen is dat: Hennie Kwint Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel: 06-18254989

Voor de rest van Zeeland is dat: Anja Minnaard Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel: 06-24858413

 

Vacature regio-ondersteuner

Wij zijn voor de regio De Bevelanden op zoek naar een regio-ondersteuner.

Als regio-ondersteuner heb je de volgende taken::

- Contactpersoon zijn en ondersteunen en begeleiden van mentoren in het werkgebied.

- Beantwoorden van vragen en op verzoek en op eigen initiatief op de hoogte gehouden worden over de uitvoering van mentorschap (in grote lijnen)

- Het voeren van voortgangs(evaluatie)-gesprekken met de mentoren, minimaal 1x per jaar en mogelijk vaker naar behoefte. Hierbij: steunen van de evaluatie van de mentor met cliënt en invullen van de jaarrapportage aan de Rechtbank.

- Regelmatig, bijvoorbeeld 2 keer per jaar, organiseren van mentorgroep bijeenkomsten voor onderlinge reflectie en steun.

- Bij signalering dat de uitvoering –en/of het bijhouden van notities hierover – niet goed loopt (of niet) waar mogelijk helpen bij oplossen en zo nodig de coördinator hierbij betrekken. (Zo nodig meedenken over eventuele (tijdelijke) overdracht (besluiten hierover worden genomen i.o.m. de mentor, door de coördinator).

Mogelijk aanvullende taken:

- Het leveren van een bijdrage aan de organisatie van scholingsbijeenkomsten.

- Contact leggen en onderhouden met (medewerkers van) vrijwilligerscentrales in het werkgebied en bijdragen aan de werving van nieuwe vrijwilligers/mentoren.

- De stichting vertegenwoordigen op beurzen en markten.

- Contacten leggen en onderhouden met zorg- en hulpverleners(instanties) en andere verwijzer/aanmelders.

- Voorlichting verzorgen voor (groepen) zorg- en hulpverleners en andere verwijzers/aanmelders.

Hebt u interesse, dan kunt u het formulier op de website invullen of u kunt contact opnemen met de regio-coördinator van uw regio.

Voor De Bevelanden is dat : Anja Minnaard Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel: 06-24858413

 

Nieuwe vacature Regio ondersteuner de Bevelanden 

Kkik hier voor de nieuwe vacature