• teaser zeeland

Mentor worden

Hoe word je mentor?

Mentor kunt u worden via Mentorschap Zeeland door u aan te melden als vrijwilliger. Na een eerste screeningsgesprek bieden wij de (kandidaat) mentor een training aan. Deze basistraining bestaat uit zes dagdelen waarin alle onderwerpen rondom mentorschap behandeld worden. Na gebleken geschiktheid stellen wij de (kandidaat) mentor voor aan de betrokkene waarvoor het mentorschap is aangevraagd. Na wederzijdse instemming wordt de aanvraag bij de kantonrechter ingediend.

Vrijwilligers

Stichting Mentorschap Zeeland heeft een pool van vrijwilligers die ingezet kunnen worden als mentor. Elke nieuwe kandidaat wordt in deze pool opgenomen. Regelmatig worden de openstaande aanvragen vergeleken met het aanbod, waarbij gekeken wordt naar criteria zoals reisafstand, religieuze achtergrond, belangstelling, hobbies, enz. Na een kennismakingsperiode tussen de aanvrager en de kandidaat mentor wordt de aanvraag met het advies van de Mentorschap Zeeland voorgelegd aan de kantonrechter.

Aanmelden als vrijwilliger

U kunt u hier het aanmeldformulier vinden!

Vergoedingen en kosten

De onkostenvergoeding die de vrijwilliger ontvangt, is in het algemeen voldoende voor de reiskosten, telefoonkosten en het bijhouden van kennis en vaardigheden.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Alle vrijwilligers bij de stichting moeten een verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen. Dit kan kosteloos en de gratis procedure wordt vanuit de stichting opgestart.

Opleiding

Naast de basistraining organiseert Mentorschap Zeeland jaarlijks workshops en/of cursussen voor (aspirant) mentoren. Daarnaast worden tweemaal per jaar intervisiebijeenkomsten per regio georganiseerd.